Retreat înseamnă retragere. Folosit în special în tacticile militare, acest cuvânt, retreat, a început să aibă sens și în viață noastră actuală.

Ducem o viață haotică, fiind incojurati în permanentă de device-uri și programe creeate speciale să ne atragă atenția și să ne fure timpul. Trăim o eră a consumatorismului, nu doar fizic, ci și mental. Avem nenumărate platforme sociale digitale, care ne țin logați mult mai mult decât ne-am dori, și de multe ori, ne dictează alegerile din viață noastră reală. Sunt cu siguranță și părți bune în era în care trăim, dar sunt și momente când totul pare prea mult, și prea copleșitor.

De aceea a apărut conceptul de Retreat, care se traduce printr-o perioada de timp în care te deconectezi de la activitățile tale de zi cu zi, de la job, și de la alte lucruri care te țîn în loc, te sufocă, sau pur și simplu te obosesc. Motivația poate să fie altă pentru fiecare dintre noi, dar cert este că există o nevoie de linsite, calm și regăsire de sine.

Aceste concente nu sunt o noutate în culturile estice, și de aceea de cele mai multe ori, un Retreat înglobează și practici de yoga, meditație și alte ritualuri care să curețe corpul și mintea de cele ce te deranjează.

retreats in romania

Locații Retreats în România

Așadar, unde găsim un Retreat în România? Acesta este o lista actualizată periodic cu programele de Retreat la care și tu te poți înscrie. 

At Home – Yoga Retreat & Glamping

At Home – Yoga Retreat & Glamping este un proiect al unei familii de patru, toti practicanti de yoga si iubitori de arta. Au creat acest spatiu de 5 corturi in curtea casei lor din Breaza, unde aerul este bogat in ioni negativi precum celebrei statiuni Devos din Elvetia. Scopul lor este sa le ofere vizitatorilor linistea pe care o cauta, un loc de meditatie si de practica si o incarcare cu energie pozitiva. Locatia este inchisa pe timpul sezonului rece.

Gasesti mai multe detalii, recenzii si disponibilitate gasesti pe TravLocals sau pe pagina lor de Facebook.

SunGarden Golf & SPA Resort in Cluj

SunGarden Golf & SPA Resort este un loc de odihna care ofera multiple facilitati precum saune, bazine, terapii, dar si oportunitati de activitati in aer liber. Ii gasesti pe Booking.

Valea Verde Resort in Cund, Transilvania

Valea Verde Resort este un loc de relaxare si deconectare situat in Cund, la 30km de Sighisoara. Turism rural este cel care exceleaza in Romania iar Valea Verde Resort este unul dintre aceste exemple de viata autentic rurala care ofer un confort precum suntem obisnuiti. Descopera farmecul satului sasesc la Valea Verde Resort.

Ii gasesti pe Booking si pe Facebook.

Green Village Resort in Delta Dunarii

Green Village Resort este situat in Delta Dunarii, in apropiere de Sfantul Gheorghe, unde Dunarea se varsa in Marea Neagra. Green Village Resort este un loc in care te poti bucura de natura salbatica si unica a locului, confort si activitati specifice zonei.

Ii gasesti online pe site-ul lor.

Country Spa Health and Beauty Retreat langa Bucuresti

Country Spa Health & Beauty Retreat este un centru complet de sănătate și îngrijire conceput pentru a te ajuta să îți regăsești echilibrul fizic și emoțional.

Pentru mai multe detalii si disponibilitate ii gasesti pe site-ul lor si pe Booking.

Forest Retreat&Spa in Oltenia Dragasani

Forest Retreat&Spa este o oaze de liniste si relaxare in judetul Vrancea. Spa-ul este punctul lor forte si promit sa te ajute sa iti resfete toate simturile.

Forest Retreat&Spa ii gasesti pe site-ul lor www.forestspa.ro pentru mai multe detalii si pe booking.

Atra Doftana

Pe malul lacului Paltinu, la 130km de Bucuresti, se afla Atra Doftana o pensiune ce iti promite relaxare si o experienta memorabila in mijlocul naturii. Ii gasesti pe site-ul lor www.atradoftana.ro si pe Booking.com.

Sunrise Glamping Retreat

Sunrise Glaming Retreat este un complex de sapte corturi asemanatoare celor ale amerindienilor pe care le-ai vazut in filme. Sunt contruite pe un postament de lemn si la distanta unul de celalalt. Ii gasesti pe Booking.com.

yoga retreat in romania retreats locatii studio yoga bucuresti

Yoga Retreats

Yoga retreats sunt aceste locuri sau grupuri de oameni care organizeaza sejururi sau ore de yoga in cadrul cazarii sau al programului de activitati, acesta fiin principalul lor scop. Speram sa actualizam lista cu cat mai multe Yoga Reatrets in Romania in 2021.

Akasha Retreat

Akasha Retreat vrea sa te ajute sa te apropii de natura si sa te vindece de toate energiile negative din jurul. Desi este deschis pe toata perioada anului, in perioada de iarna intre februarie si aprilie, Akasha Retreat ofera doar cazare si masa, fara activitatii.

Activitatiile pentru care Akasha Retreat a devenit un retreat atat de renumit sunt orele zilnice de yoga, meditatie, activitati de grup si prigrame de wellness. Toate programele oferite sunt all inclusive.

Pentru disponibilitati si mai multe detalii, ii gasesti pe Booking.com si pe akasharetreat.com.

Karuna Studio

Karuna Studio este un studio de yoga si pillates din Bucuresti, care ofera si ore online, dar organizeaza la cerere si yoga retreats in Romania. In 2020, au organizat mai multe retreat-uri, dintre care doua au fost la At Home – Yoga Retreat & Glamping si unul in Delta Dunarii. Ii gasesti online pe karunastudio.ro si pe Pagina lor de Facebook facebook.com/karunastudio.ro.

Acestea sunt locatiile de retreat si programele de yoga retreat in Romania pe care le recomandam in 2021 si speram sa apara cat mai multe optiuni pentru a gasi ceva potrivit pentru fiecare dintre noi.