Planuri de Calatorie

Zbor întârziat: Cum să solicitați compensarea pentru zborul întârziat în UE cu applicatie pe mobil (Înregistrați-vă înainte de zbor)

Cum să solicitați compensația pentru un zbor întârziat în UE?

Călătoria este cel mai bun lucru pe care l-am descoperit în această viață. Mi-am schimbat percepția asupra vieții și m-a ajutat cu dezvoltarea mea personală. Dar se întâmplă când planurile dvs. de călătorie sunt întârziate de zboruri întârziate sau anulate? Da, puteți face ceva pentru a vă recupera banii de la compania aeriană.

După 2020, cred că este mai important ca niciodată să fii informat despre destinația ta, să vezi dacă primesc sau nu oameni din țara ta și să citești despre situația locală despre orice probleme de sănătate care ar putea exista.
Dar chiar și atunci când luați toți pașii necesari pentru a vă asigura că călătoria dvs. va merge cât mai lin, este totuși posibil ca zborul să fie întârziat sau anulat. Sincer să fiu, aș prefera să fie pentru că sa bucurat ceva cu compania aeriană, nu că guvernele au decis brusc să nu accepte turiști.

Deși sperăm că este doar o chestiune de timp pentru a ajunge în cele din urmă la destinație, permiteți-mi să vă spun că există o modalitate simplă și practică de a vă asigura că veți fi despăgubit în cazul în care rămâneți blocat într-un aeroport. Și nu vorbesc doar despre drepturile pasagerilor. Oricât aș dori să fie respectate aceste drepturi, adevărul este că este vorba despre compania aeriană. Și unele companii aeriene sunt mai bune în a-și menține pasagerii fericiți decât altele.

Dar nu este vorba despre cea mai bună companie aeriană, ci despre obținerea unei compensații pentru întârzierea zborului.

Drepturile pasagerilor pentru zbor întârziat sau anulat

Deoarece există multe companii aeriene care resping orice reclamație în afara UE, din cauza lipsei de reglementări guvernamentale, va trebui să vă informați despre politica fiecărei companii aeriene în ceea ce privește anularea zborurilor, întârzierile și politica refuzului de îmbarcare. Fiecare are propria politică, iar SUA și alte guverne nu aplică nicio reglementare pentru a ajuta pasagerii.


Dar dacă vă aflați în UE, atunci am niște vești foarte bune pentru dvs.
Din 2004, UE a emis o nouă politică în ceea ce privește pasagerii blocați, care le dă dreptul tuturor celor care călătoresc în UE sau cu transportatorii din UE să primească despăgubiri în cazul în care ceva îi împiedică să ajungă la destinație.
Regulamentul a fost menit să ajute pasagerii, dar companiile aeriene au făcut destul de dificilă revendicarea acestor drepturi și obținerea plății. Și de aceea majoritatea oamenilor nu cer niciodată rambursarea.

Cine intră sub incidența acestei politici și are dreptul să solicite întârzieri sau zboruri anulate?

  • Când călătoriți din UE către o altă țară din UE (atât operator de zbor din UE, cât și din afara UE)
  • Când călătoriți din UE într-o țară din afara UE (atât operator din UE, cât și din afara UE)
  • Când călătoriți dintr-o țară din afara UE către UE (operator din UE)

Cum puteți solicita despăgubiri pentru întârzieri de zbor sau zboruri anulate?

Modul obositor și consumator de timp ar fi depunerea unei cereri la jurisdicția instanței respectivei companii aeriene specifice, în țara în care se află sediul lor. Și chiar și așa, după ce a cheltuit bani cu asta, instanța poate decide că nu a fost vina companiei aeriene.
Dar există un alt mod prin care puteți obține bani dacă rămâneți blocați sau aveți o întârziere de zbor mai mare de 1 oră.

Aplicația Colibra pentru zbor întârziat sau anulat


Probabil ai amețit după toate aceste discuții logistice.

Și înțeleg.

Nu-mi place să petrec prea mult timp aflându-mă ce trebuie să fac în cazul în care zborul meu va fi anulat, mai ales atunci când este treaba altcuiva (ceea ce este evident cazul).

Și de aceea sunt atât de bucuroasă să vă povestesc despre această aplicație grozavă, care face tot posibilul pentru dvs. și vă acoperă în cazul în care zborurile merg prost.

Vorbesc despre aplicația Colibra, o aplicație simplă și intuitivă care vă va plăti dacă ceva nu merge bine. Tot ce trebuie să faceți este să vă scanați cartea de îmbarcare cu până la 20 de minute înainte de decolare. Aplicația vă informează chiar și despre orice modificare a programului zborurilor dvs., cum ar fi modificări de poartă sau întârzieri.

Pe scurt, Colibra este aplicația care va cere despăgubiri pentru orice întârziere a companiei aeriene pentru dvs., fără nicio problemă. Tot ce trebuie să faceți este să vă scanați biletul de îmbarcare (boarding pass).

Potrivit site-ului lor web, Colibra vă va plăti în cazul în care ceva nu este programat.

Cu aplicația noastră, nu este nevoie să depuneți o cerere sau chiar să plătiți bani! În schimb, dacă zborul dvs. întârzie mai mult de o oră, indiferent de motiv, puteți primi o compensație de 20 EUR + prin simpla scanare a cărții de îmbarcare.

Asta vreau să aud în 2021.

Ce trebuie să faceți pentru a vă revendica întârzierea zborului?

Totul este destul de simplu.

Vă veți cumpăra biletul de avion așa cum ați face în mod normal. Planificați-vă vacanța în consecință, pentru a vă asigura că vă distrați cel mai bine și că nu experimentați niciun inconvenient.

Trebuie doar să instalați aplicația Colibra pe telefon și să vă scanați cartea de îmbarcare, după ce o primiți. Restul este îngrijit.

Sperăm că veți ajunge la destinație fără probleme. Dar dacă acestea se întâmplă, să știți că Colibra vă va plăti o compensație instantanee între 20 și 100 de euro de fiecare dată când zborul dvs. întârzie peste o oră!

About author

Articles

Iulia a inceput sa calatoreasca in toata lumea inca din 2013. A lasat in spate cariera de inginer pentru a descoperi lumea si a scrie despre asta. In viata de zi cu zi, cauta sa isi inbunatateasca viata si sa contribuie activ mediul inconjurator. Iulia este interesata de stilul de viata vegan, yoga, Pilates si alte metode de a isi pastra corpul si mintea in armonie cu natura.
Related posts
Planuri de Calatorie

Cazări inedite Romania: 34 Cele mai frumoase pensiuni din Romania

Cazări inedite România? Da, există și ai ajuns exact unde trebuie. Prietenii mei din…
Read more
Planuri de Calatorie

Cele mai bune variante de drum pentru a ajunge la mare în Bulgaria

Te pregatesti pentru o vacanța în apropiere și te întrebi Cum ajung la mare în Bulgaria pe cont…
Read more
Newsletter
Când are loc următorul retreat în România?

Înscrie-te pe lista noastră pentru a primi un mail lunar cu evenimentele de yoga și retreat-uri din Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *